Cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken

Hier kun je de cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders. De cursus bestuurlijke informatievoorziening thuisstudie vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: aanbieder, lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

1. Je kunt hier de cursus bestuurlijke informatievoorziening:

Laudius NHA
LESGELD € 299 – € 399* € 299-359*
INSCHRIJFGELD € 0 € 30
MATERIAAL download (PDF), papier of combi papier
PROEFPERIODE 14 dagen 15 dagen
DOCENT optioneel optioneel
CADEAU ja ja

1.1 Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Laudius cursus bestuurlijke informatievoorziening prijscheck
NHA cursus bestuurlijke informatievoorziening prijscheck

Als we de cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft bieden alle thuisstudie aanbieders één optie, alleen bij Laudius is het mogelijk om je cursus bestuurlijke informatievoorziening samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de cursus bestuurlijke informatievoorziening bij Laudius in lesgeld van € 299 tot € 399.

Voor € 299 ontvang je de cursus als download (PDF) en je hebt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant betaal je € 399 en dan ontvang je de cursus als download (PDF) én als papieren versie. In deze variant heb je ook hulp van een docent.

Daarnaast zijn er dan nog verschillende andere mogelijkheden, waarbij je kunt afwisselen tussen het type materiaal en met of zonder hulp van een docent, het lesgeld ligt bij deze andere opties tussen de € 299 en € 399.

1.2 Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken.

1.3 Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus bestuurlijke informatievoorziening bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

2. Wat leer je?

Betrouwbaarheid, tijdigheid en volledigheid van informatie zijn uitermate belangrijk voor het management van een organisatie. De managers baseren hierop immers hun beslissingen. Een goede bestuurlijke informatievoorziening is daarom essentieel om een onderneming te beheersen en te sturen.

In de opleiding Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) ontwikkel je je tot een uiterst waardevolle bedrijfsadministrateur voor je organisatie en een professionele gesprekspartner van directie en management. En leer je grip te krijgen op alle belangrijke informatieprocessen binnen jouw organisatie.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder.

Laudius bestuurlijke informatievoorziening

 • Les 1 – Basisbegrippen
 • Les 2 – Interne controlemaatregelen
 • Les 3 – Typologiën
 • Les 4 – Processen
 • Les 5 – Signaal tot inkoop, geautomatiseerde bestanden en het belang van interne controle
 • Les 6 – Functies en taken van functionarissen, voorraadregistratie, informatiebehoefte van debiteurenbeheer en verkoop en vormen van facturering
 • Les 7 – Het productieproces
 • Les 8 – Overige onderwerpen

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus bestuurlijke informatievoorziening bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina bestuurlijke informatievoorziening

NHA bestuurlijke informatievoorziening

De volgende onderwerpen zijn opgenomen in de cursus bestuurlijke informatievoorziening van NHA:

 • Organisatie, informatie en bestuurlijke informatievoorziening
 • Interne controle
 • Functionele processen
 • Typologieën

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus bestuurlijke informatievoorziening bij NHA?

Naar de NHA cursuspagina bestuurlijke informatievoorziening

3. De cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de thuisstudie cursus bestuurlijke informatievoorziening vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 3 maanden 3 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN ja, u kunt thuis een open-boek-examen afleggen ja, online digitaal examen vanaf een van 19 locaties in het land.
EXAMENKOSTEN € 125 € 209 excl. BTW
DIPLOMA Laudius-diploma bestuurlijke informatievoorziening (of via Associatie) Associatie-diploma bestuurlijke informatievoorziening
CERTIFICAAT Laudius-getuigschrift bestuurlijke informatievoorziening NHA-getuigschrift bestuurlijke informatievoorziening
CERTIFICAATKOSTEN € 28,50 € 29

4. Gevonden! Jouw cursus bestuurlijke informatievoorziening

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus bestuurlijke informatievoorziening tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus bestuurlijke informatievoorziening hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de cursus van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie cursus bestuurlijke informatievoorziening!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius cursus bestuurlijke informatievoorziening
NHA cursus bestuurlijke informatievoorziening

cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken van Laudius    cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken van LOI     cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken van NHA     cursus bestuurlijke informatievoorziening vergelijken van NTI