Cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken

Hier kun je de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders. De cursus praktijkdiploma financieel ondernemer thuisstudie vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: aanbieder, lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

1. Je kunt hier de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken:

Laudius NHA
LESGELD € 99 – € 199* € 199 – 289*
INSCHRIJFGELD € 0 € 30
MATERIAAL download (PDF), papier of combi papier
PROEFPERIODE 14 dagen 15 dagen
DOCENT optioneel optioneel
CADEAU ja ja

1.1 Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Laudius cursus praktijkdiploma financieel ondernemer prijscheck
NHA cursus praktijkdiploma financieel ondernemer prijscheck

Als we de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft bieden alle thuisstudie aanbieders één optie, alleen bij Laudius is het mogelijk om je cursus praktijkdiploma financieel ondernemer samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer bij Laudius in lesgeld van € 99 tot € 199.

Voor € 99 ontvang je de cursus als download (PDF) en je hebt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant betaal je € 199 en dan ontvang je de cursus als download (PDF) én als papieren versie. In deze variant heb je ook hulp van een docent.

Daarnaast zijn er dan nog verschillende andere mogelijkheden, waarbij je kunt afwisselen tussen het type materiaal en met of zonder hulp van een docent, het lesgeld ligt bij deze andere opties tussen de € 99 en € 199.

1.2 Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken.

1.3 Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

2. Wat leer je?

Heb jij iets met cijfers? Houd je ervan om berekeningen uit te voeren, de structuur te bewaken en ervoor te zorgen dat alles goed gaat met het bedrijf? En wil je niet als werknemer, maar het liefst aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dan zorgt de cursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer ervoor dat je goed voorbereid van start gaat!

De erkende cursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer zorgt er niet alleen voor dat je een brede kennis van de financiële kant van bedrijven hebt, maar neemt je ook mee in alle zaken die je moet weten als je een eigen bedrijf wilt beginnen.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder.

Laudius praktijkdiploma financieel ondernemer

De cursus bestaat uit twee delen:

 • Basiskennis Ondernemerschap
  In dit deel verdiep je je in het opzetten van je eigen bedrijf. Je maakt kennis met alle praktische zaken die je moet regelen en leert hoe je jouw bedrijf onder de aandacht van jouw potentiële klanten kunt brengen. Daarnaast ga je aan de slag met je eigen bedrijfsadministratie. Je leert wat je allemaal bij moet houden en hoe je dit snel en efficiënt kunt vormgeven. Tenslotte bekijk je de mogelijkheden voor het aannemen van personeel en leer je waarmee je rekening moet houden bij het werven van nieuw personeel, het opstellen van een arbeidsovereenkomst en het begeleiden van je werknemers in de dagelijkse gang van zaken.
 • Elementair Boekhouden
  Het onderdeel Elementair Boekhouden richt zich op de inhoud van je bedrijf. Wil je als financieel professional aan de slag, dan zul je over de basiskennis van jouw vakgebied moeten beschikken. Je verdiept je in de belangrijkste boekhoudkundige zaken, zoals het opmaken van een balans, de boekingsregels voor bank, kas en facturen, het maken van een kolommenbalans en exploitatieoverzicht, de BTW, liquide middelen en boeking die betrekking hebben op goederen, duurzame productiemiddelen en permanence.

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina praktijkdiploma financieel ondernemer

NHA praktijkdiploma financieel ondernemer

De volgende onderwerpen zijn opgenomen in de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer van NHA:

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:
Zelfstandig Ondernemer Basis;
Basiskennis Boekhouden.

 • Zelfstandig Ondernemer Basis (Basiskennis Ondernemerschap)
  Met aandacht voor de volgende zaken:

  • Ondernemerschap algemeen
  • Commercie en Sales
  • Marketing
  • Financieel en Bedrijfsadministratie
  • Ondernemingsplan opstellen
 • Basiskennis Boekhouden
  • Balans en resultatenrekening
  • Subadministraties en dagboeken
  • Activa en voorraden
  • Belastingen, financiering en kasstromen

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer bij NHA?

Naar de NHA cursuspagina praktijkdiploma financieel ondernemer

3. De cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de thuisstudie cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 5 maanden 8 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN ja, u kunt thuis een open-boek-examen afleggen ja, online digitaal examen vanaf een van 19 locaties in het land.
EXAMENKOSTEN € 125 € 206 excl. BTW
DIPLOMA Laudius-diploma praktijkdiploma financieel ondernemer (of via Associatie) Associatie-diploma praktijkdiploma financieel ondernemer
CERTIFICAAT Laudius-getuigschrift praktijkdiploma financieel ondernemer NHA-getuigschrift praktijkdiploma financieel ondernemer
CERTIFICAATKOSTEN € 28,50 € 29

4. Gevonden! Jouw cursus praktijkdiploma financieel ondernemer

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus praktijkdiploma financieel ondernemer tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus praktijkdiploma financieel ondernemer hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de cursus van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie cursus praktijkdiploma financieel ondernemer!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius cursus praktijkdiploma financieel ondernemer
NHA cursus praktijkdiploma financieel ondernemer

cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken van Laudius    cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken van LOI     cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken van NHA     cursus praktijkdiploma financieel ondernemer vergelijken van NTI