LOI of NHA

Twijfel je tussen een thuisstudie van NHA of LOI en weet je niet goed welke te kiezen? Dat is heel begrijpelijk. Het zijn natuurlijk allebei afstandsopleiders, zoals dat heet. LOI of NHA, ze bieden beide vaak ook dezelfde cursussen en opleidingen aan. Laten we eens kijken waarin ze overeenkomen of verschillen.

Heb je stiekem al een voorkeur voor LOI of NHA?
Ga hier naar NHA.
Ga hier naar LOI.

LOI cursussen

LOI staat voor Leidse Onderwijs Instellingen. Ze bestaan al vanaf 1923, dat is een eeuw! LOI stond jarenlang bekend om hun grappige tv-reclames met de Leidse kakker die studeerde bij de Leidse Onderwijsinstellingen, met de nadruk op Leidse, om daarmee te verwijzen naar het studentenleven.

LOI biedt thuisstudies aan, waarbij je dus thuis in je eigen tijd en tempo studeert. Daarnaast biedt LOI ook de mogelijkheid om klassikaal lessen te volgen. Het opleidingsaanbod van LOI is erg ruim: van hobbycursussen tot HBO-opleidingen. Het is dan ook niet gek dat LOI een aantal jaar geleden is overgenomen door NCOI, dat zich sterk richt op opleidingen vanaf HBO-niveau.

NHA thuisstudies

NHA staat voor Nationale Handels Academie. Ze bestaan sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. Iets korter dan de LOI dus, maar ook al heel wat tientallen jaren.

Ook NHA staat bekend om haar ruime cursusaanbod, inmiddels bieden ze meer dan 550 cursussen en opleidingen aan als thuisstudie waarbij je dus zelf in eigen tijd thuis studeert. Sinds 2019 heeft NHA het aanbod mbo- en hbo-opleidingen afgestoten en richten zij zich puur op beroepscursussen, hobbycursussen, taalcursussen en vmbo, havo en vwo certificaten.

Waarom kiezen voor LOI of NHA?

LOI en NHA, het zijn allebei aanbieders van thuisstudies, cursussen en opleidingen. Daarom zijn er logischerwijs veel overeenkomsten, maar toch ook wel een paar verschillen.

LOI is bij de meeste thuisstudies toch wel wat duurder dan NHA. LOI is wel de aanbieder die ook klassikale lessen mogelijk maakt, dat doet NHA niet. NHA biedt dan juist weer digitale lessen aan, wat LOI niet doet.

Beide thuisstudie-aanbieders werken met een online omgeving waar je je lesmateriaal vindt, huiswerk instuurt en meer. Een proefperiode is wettelijk vastgesteld op 14 dagen. Beide aanbieders hebben de beschikking over een klantenservice met ruime openingstijden en diverse contactmogelijkheden.
Ook kun je bij beiden ervoor kiezen om het lesgeld te voldoen in maandelijkse termijnen.

Weet je al wat je gaat kiezen?
Ga hier naar de website van NHA.
Ga hier naar de website van LOI.

Voor meer informatie over de cursussen:

Coaching cursussen
Eigen zaak cursussen