Cursus Bulgaars voor beginners vergelijken

Hier kun je de cursus Bulgaars voor beginners vergelijken zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders. De cursus Bulgaars voor beginners vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: aanbieder, lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

Je kunt hier de cursus Bulgaars voor beginners vergelijken:

Laudius NHA
LESGELD € 119 – € 149* € 189
INSCHRIJFGELD € 0 € 29,95
MATERIAAL download en/of papier digitaal en/of papier
PROEFPERIODE 14 dagen 15 dagen
DOCENT nee nee
CADEAU ja ja

Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Laudius Bulgaars voor beginners prijscheck
NHA Bulgaars voor beginners prijscheck

Als we de cursus Bulgaars voor beginners vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft bieden alle thuisstudie aanbieders één optie, alleen bij Laudius is het mogelijk om je cursus Bulgaars voor beginners samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de opleiding Bulgaars voor beginners bij Laudius in lesgeld van € 119 tot € 149.

Voor € 119 ontvang je de opleiding als download (PDF) en je hebt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant betaal je € 149 en dan ontvang je de opleiding ook als papieren versie.

Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus Bulgaars voor beginners vergelijken.

Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus Bulgaars voor beginners bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de cursus Bulgaars voor beginners vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

Wat leer je?

Het Bulgaars wordt door ongeveer 12 miljoen mensen gesproken, voornamelijk in Bulgarije. Bulgaars behoort tot de zuidelijke groep van de Slavische talen. Het is nauw verwant aan het Macedonisch, dat door sommigen als een Bulgaars dialect wordt beschouwd. In het Bulgaars zijn de oorspronkelijke naamvallen (net als in het Nederlands) zo goed als verdwenen. Hierdoor is het eenvoudiger dan menig andere Slavische taal. Ter vergelijking, het Russisch kent nog 6 naamvallen en het Pools zelfs 7!

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder. Dit geeft je ook inzicht in hoe compleet of uitgebreid de ene cursus is ten opzichte van de andere en welke onderwerpen juist wel of niet aan bod komen.

Bulgaars voor beginners Laudius

In deze taalcursus Bulgaars komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Begroeting en kennismaking
 • Wonen
 • Familieleven
 • School en universiteit
 • Beroep en werkomgeving
 • Vrije tijd
 • Vrienden en bekenden
 • Ziekte
 • Inkopen
 • Eten en drinken
 • Sport en cultuur
 • Feestdagen en festiviteiten
 • Reizen en verkeer:
  – Vakantie en (hotel)overnachtingen
  – Restaurant- en café-bezoek
  – Reizen met het openbaar vervoer en per vliegtuig
  – Regionale verschillen
 • Geografische en klimatologische basisfeiten

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de opleiding Bulgaars voor beginners bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina Bulgaars voor beginners

Bulgaars voor beginners NHA

Cyrillische alfabet

In het Bulgaars maak je gebruik van het Cyrillische alfabet. Dit is even wennen, maar het cyrillisch maakt de taalcursus wel extra leuk en uitdagend. In de cursus vind je dialogen en geluidsbestanden, waardoor je de uitspraak gemakkelijk onder de knie krijgt.

Bulgaars leren spreken

De interactieve cursus Bulgaars gidst je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt in de lessen op spreekvaardigheid. Je krijgt praktische luisteroefeningen, heldere uitspraaktips en bruikbare woordenlijsten.

Je leert in de cursus Bulgaars ook over lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je van pas komt wanneer je het land bezoekt. Ook jij kunt binnen enkele maanden Bulgaars leren spreken en schrijven.

Deze taalcursus is een zelfstudiecursus vanuit het Engels. Elke les wordt afgesloten met oefeningen, waarvan de antwoorden zijn bijgevoegd. Hierdoor kun je zelf beoordelen of je de antwoorden juist hebt. Het is niet mogelijk om huiswerk in te sturen of een getuigschrift aan te vragen.

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus Bulgaars voor beginners bij NHA?
Naar de NHA cursuspagina Bulgaars voor beginners

De cursus Bulgaars voor beginners vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de cursus Bulgaars voor beginners vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 3 maanden 6 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN nee nee
EXAMENKOSTEN n.v.t. n.v.t.
CERTIFICAAT Laudius-certifcaat van deelname NHA-certificaat van deelname
CERTIFICAAT KOSTEN € 0 € 0

Gevonden! Jouw cursus Bulgaars voor beginners

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus Bulgaars voor beginners tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus Bulgaars voor beginners hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de opleiding van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie Bulgaars voor beginners!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius cursus Bulgaars voor beginners
NHA cursus Bulgaars voor beginners

opleiding Bulgaars voor beginners vergelijken van Laudius    opleiding Bulgaars voor beginners vergelijken van LOI     opleiding Bulgaars voor beginners vergelijken van NHA     opleiding Bulgaars voor beginners vergelijken van NTI