Cursus Fins voor beginners vergelijken

Hier kun je de cursus Fins voor beginners vergelijken zoals deze wordt aangeboden door de grote thuisstudie aanbieders. De cursus Fins voor beginners vergelijken we aan de hand van de belangrijkste criteria: aanbieder, lesgeld, inschrijfgeld, materiaal, proefperiode, docent, cadeau, inhoud.

Je kunt hier de cursus Fins voor beginners vergelijken:

Laudius NHA
LESGELD € 119 – € 149* € 259
INSCHRIJFGELD € 0 € 29,95
MATERIAAL download en/of papier digitaal en/of papier
PROEFPERIODE 14 dagen 15 dagen
DOCENT nee ja
CADEAU ja ja

Lesgeld

*Tip!
Doe hier snel een prijscheck, zo weet je de altijd de actuele prijs van de cursus:

Laudius Fins voor beginners prijscheck
NHA Fins voor beginners prijscheck

Als we de cursus Fins voor beginners vergelijken op het gebied van lesgeld dan zien we het volgende:

Wat het lesgeld betreft bieden alle thuisstudie aanbieders één optie, alleen bij Laudius is het mogelijk om je cursus Fins voor beginners samen te stellen qua materiaal en of je gebruik wilt maken van de hulp van een docent of niet. Daardoor varieert de opleiding Fins voor beginners bij Laudius in lesgeld van € 119 tot € 149.

Voor € 119 ontvang je de opleiding als download (PDF) en je hebt dan geen hulp van een docent. In de meest complete variant betaal je € 149 en dan ontvang je de opleiding ook als papieren versie.

Inschrijfgeld

Bij alle thuisstudie aanbieders betaal je inschrijfgeld of extra administratieve kosten, behalve bij Laudius. Zij rekenen geen inschrijfgeld en zijn daarin uniek als we op dit punt de cursus Fins voor beginners vergelijken.

Cadeau

Alle thuisstudie aanbieders willen heel graag dat je de cursus Fins voor beginners bij hen bestelt. Daarom geven ze allemaal een mooi cadeau weg bij een cursusinschrijving. Een korte toelichting, want als we de cursus Fins voor beginners vergelijken aan de hand van de cadeaus dan zijn er behoorlijk wat verschillen.

Naar de vergelijking van de cadeaus

Wat leer je?

Het Fins is een taal met ongeveer zes miljoen sprekers. Het is (naast het Zweeds) een van de twee officiële talen van Finland en wordt daar gesproken door bijna 95% van de bevolking. Verder zijn er  Finstaligen in Rusland (in Karelië en Ingermanland), in Zweden (Tornedalen) en Noorwegen (de Kvenen in Finnmark en Troms). Het Fins behoort tot de Finoegrische taalfamilie en toont verwantschap met het Estisch en Karelisch en in mindere mate met het Hongaars.

We zullen nu laten zien in welke modules of onderwerpen de cursus is onderverdeeld per thuisstudie aanbieder. Dit geeft je ook inzicht in hoe compleet of uitgebreid de ene cursus is ten opzichte van de andere en welke onderwerpen juist wel of niet aan bod komen.

Fins voor beginners Laudius

In deze taalcursus Fins komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Begroeting en kennismaking
 • Wonen
 • Familieleven
 • School en universiteit
 • Beroep en werkomgeving
 • Vrije tijd
 • Vrienden en bekenden
 • Ziekte
 • Inkopen
 • Eten en drinken
 • Sport en cultuur
 • Feestdagen en festiviteiten
 • Reizen en verkeer:
  – Vakantie en (hotel)overnachtingen
  – Restaurant- en café-bezoek
  – Reizen met het openbaar vervoer en per vliegtuig
  – Regionale verschillen
 • Geografische en klimatologische basisfeiten

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de opleiding Fins voor beginners bij Laudius?
Naar de Laudius cursuspagina Fins voor beginners

Fins voor beginners vergelijken NHA

Deze zeer complete cursus Fins bestaat uit drie delen.

We starten in het eerste deel met een stuk praktische leergrammatica. Leergrammatica wil zeggen dat de taal vanuit de grammatica ontsloten wordt, met andere woorden, je leert het Fins pas goed spreken en begrijpen als je de grammatica onder de knie hebt.

Het grootste gedeelte van deze zeer uitgebreide cursus is echter gericht op het Fins leren spreken. We leren je stap voor stap hoe jij je verstaanbaar kunt maken in de Finse taal. Je breidt je woordenschat uit en leert de woorden te begrijpen en te onthouden. In de cursus Fins bieden we een groot aantal praktische spreek- en luistervaardigheidsoefeningen aan, gebaseerd op veel voorkomende, dagelijkse situaties.

Tenslotte wordt er ook aandacht besteed aan de geschreven Finse taal, aan de hand van Finse verhalen, krantenberichten en tijdschriftartikelen. Door vertrouwd te raken met Finse geschreven teksten raak je vertrouwd met de typische manier waarop Finnen iets vertellen. Bovendien breid je jouw woordenschat fors uit, hetgeen weer van pas komt bij het goed leren spreken van de taal.

Wil je meer lezen over de specifieke cursusinhoud van de cursus Fins voor beginners bij NHA?
Naar de NHA cursuspagina Fins voor beginners

De cursus Fins voor beginners vergelijken op inhoud

In de onderstaande tabel worden enkele inhoudelijke aspecten van de cursus Fins voor beginners vergeleken.

Laudius NHA
CURSUSDUUR 3 maanden 12 maanden
LESDAG nee nee
EXAMEN nee ja, op een van 19 locaties in het land.
EXAMENKOSTEN n.v.t. € 132,50
DIPLOMA n.v.t. NHA-diploma Fins voor beginners
CERTIFICAAT Laudius-certifcaat van deelname NHA-certificaat van deelname
CERTIFICAAT KOSTEN € 0 € 29

Gevonden! Jouw cursus Fins voor beginners

Nu je de informatie in deze uitgebreide vergelijking van de cursus Fins voor beginners tot je hebt genomen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen met het maken van een keuze en dat je jouw cursus Fins voor beginners hebt gevonden.

Via de volgende links kun je snel naar de opleiding van je keuze bij de specifieke thuisstudie aanbieder. Schrijf daar eenvoudig in en start snel met de thuisstudie Fins voor beginners!

We wensen je veel succes en vooral ook veel plezier.

Laudius cursus Fins voor beginners
NHA cursus Fins voor beginners

opleiding Fins voor beginners vergelijken van Laudius    opleiding Fins voor beginners vergelijken van LOI     opleiding Fins voor beginners vergelijken van NHA     opleiding Fins voor beginners vergelijken van NTI